Livet som student i Uppsala

 Studentliv i Uppsala


Studentlivet i Uppsala går lång tillbaka i historien och är ett stort centrum för oss studenter. Redan sedan 1600-talet har nationsrörelsen funnits. Idag finns 14 nationer, 13 aktiva i Uppsala. Nationerna är en slags studentföreningar med egna hus som anordnar en mängd aktiviteter för studenter. Allt från lugna pubkvällar till stora klubbar och gasquer, orkestrar, körer, idrottsaktiviteter och en uppsjö av små föreningar. Oavsett vad du har för intressen eller vad du vill göra en kväll så är det stor chans att du hittar det på nationerna.

Det finns idag inget tvång att tillhöra en nation men det rekommenderas starkt. Du väljer själv vilken nation du vill tillhöra men får självklart vistas på alla.

Utöver nationerna anordnar Uppsala Teknolog- och Naturvetarkår, UTN aktiviteter för oss teknologer och naturvetare. Hört talas om Forsränningen? – det är UTN som annordar den varje år i samband med sista april.

Det finns även studentbaserade idrottsföreningar. Tillsammans med Uppsalas alla idrottsanläggningar ger detta dig möjligheten att hålla hälsan på topp och likasinnade människor i samma läge av livet låter dina intressen frodas samtidigt som du hittar nya.

Storleken på Uppsala Universitetet gör det enkelt att träffa intressanta och roliga personer från hela Sverige, från hela världen, samtidigt som den mindre storleken på det här programmet ger en bra gruppsammanhållning.

För mer information om nationerna besök:

Nationsguiden

Uppsala har något för alla, vi hoppas att du vill ta del av det hela här med oss!

Kontakta oss

Vi återkommer så snart som möjligt!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search