Här hittar du nyheter inom Q-sektionen

 De senaste inläggen


Dags för stormöte!

Nu sätter den demokratiska processen åter igång i Q. På onsdag 21/11 är det dags för stormöte. Förutom val av pizza så får vi som är med på mötet rösta och kandidera för olika poster i sektionen, till exempel majoriteten av styrelsens poster. De poster som kan sökas är  (1) Ordförande, (2) Bokhållare/kassör, (3) Arbetsmarknadsansvarig, (4) Klubbmästare, (5) Studierådsansvarig, (6) PR och (7) Sekreterare. Söker du någon av dessa poster är du med i utlottningen av en alldeles ny Q-rygga designad av nuvarande PR! Utöver dessa poster kan man söka olika poster inom Uppsala Teknolog och Naturvetarkår, UTN, samt vara med och rösta för beslut som sektionen ska ta i olika frågor.

Ditt medverkande i dessa frågor är viktigt då vi vill att alla studenter ska få sin röst hörd, och att fler får chansen att engagera sig i sektionen. Förena nytta med nöje (och pizza!) och kom på stormötet!

Vårt kära program fyller nu i höst 25 år, hurra! 

Det kommer vi såklart fira med pompa och ståt!
Firandet startar den 24/9 med en eventvecka som innehåller massor av roliga event, bland annat lunchföredrag, Q-torsdagspub, filmkväll, mm.
All information om eventveckan kommer att delas i det här fb-eventet:
https://www.facebook.com/events/235559407129633/?active_tab=about

Firandet avslutas med en glittrig kväll på Snerikes nation lördagen den 29/9 där både studenter, lärare och alumner är inbjudna. All information och anmälningslänk finns i det här fb-eventet:

https://www.facebook.com/events/406425346533290/

Eller så kan man anmäla sig direkt via: https://goo.gl/forms/qIVt528sGdpDIRDC3

Kallelse till Vårstämman

Hej all Q-­are!

Det är åter igendags för vårstämma!

Plats: Häggsalen
Tid: 18:efebruari
kl 17ak
Anmälan: https://docs.google.com/a/utn.se/forms/d/1cTe7bhqbvGzbaoHD_5DoXgF11CGjaD_AobMqZasJ2U/viewform
Observera att du inte måste anmäla dig för att få närvara på stämman, det krävs dock om du vill ha mat!
Senaste anmälningsdag är11:efebruari.
Jag bifogar dagordning samt förslag på revideringar i sektionens stadga som vi kommer att rösta om undermötet. Dessutom bifogar jag stadgan i sinhelhet.

De poster som utlyses är:

Tillsektionsstyrelsen:

• Arbetsmarknadsansvarig
• Klubbmästare
• Alumnansvarig
• Webmaster
• Idrottsansvariga–3 st, varav en som representant som går på styrelsemöten

Övrigaposter:
• Mottagningsansvariga-­ 4st

Vill du kandidera till en post? Eller vill du veta mer om en post?Maila q-­‐ordf@utn.se senast 14:e februari.

Det går självklart också att kandidera direkt på stämman.

Postbeskrivningar med mer information om vad varje post innebär finns bifogade. Postbeskrivningarna finns att ladda ner från hemsidan här.
Observera att för att du ska ha rösträtt vid omröstningarna måste vara medlem i UTN!
Är du inte redan medlem? Bli medlem genom att gå in på www.utn.se klicka på ”bli medlem”och fylla i formuläret.

Valfläsk: Valfläsk kommer att hållas den 11:e februari på lunchen i Å2003.
Styrelsen kommer att finnas på plats för att svara på frågor om respektive post och självklart bjuds det även på fika.

Med vänliga hälsningar:
Emmelie Simic

Ordförande Q‐sektionen

q­‐ordf@utn.se

Q-ligt värre

Höstterminen har dragit igång på riktigt nu, de första duggorna är i annalkande och tentorna väntar runt hörnet. Pluggandet eskalerar i takt med att dagarna blir kortare, det är i tider som dessa som det är bra att komma ihåg att man faktiskt går på Q, och att vi på Q försöker liva upp i de svåra tiderna.

Q-sittningen den 3 oktober har fått 67 anmälningar (för stunden, hör av er till Qlubbmästarna) vilket är riktigt Q-l att höra och vi taggar inför detta. Om det är några (eller någon) som känner att de vill spexa på sittningen så kan ni höra av er till någon av våra Qlubbmästare. Får man inte nog av bara en sittning så kommer även KWXFQ-sittningen den 28 november där studenter från alla 5 program är välkomna. Vi har dessutom blivit lovade att pubrundan planeras för fulla muggar av våra kära Qlubbmästare så se fram emot den och öva era svepningstekniker med mjölk hemma. Våra kära idrottsansvariga vill hälsa att det planeras att åka på en liten resa för att få uppleva en äventyrsbana. Plats, tid och kostnad är lite oklar men håll ögonen öppna efter anmälan om ni känner er lite äventyrliga av er. För de som tycker om att åka skidor/snowboard så skall också meddelas att Week of Winters anmälan är öppen, har du ingen anledning att inte åka så har du ALLA anledningar att åka. Allas våran Olivier “mataren” rekomenderar starkt och står själv för att ni kommer få det super Ql. Mer information finns att hitta på facebook, https://www.facebook.com/events/664284743688329/?fref=ts.

Planeras gör även Dammiddag, studiebesök till Sandvik (någon gång i april), lunchföredrag ifrån ABB och även overaller för alla nya elever som känner att de vill vara extra Qiga (även för äldre elever som har GLÖMT att köpa dem *host* inga namn nämnda*host*).

Som ni ser så har vi massor av aktiviteter att se fram emot i framtiden och flera kommer det att bli. Men glöm inte bort att tänka på studierna också så att ni med rent samvete kan göra allt roligt också, men viktigast av allt är detta: Omtentor finns, inte omfester”.

Tills vi ses i dimman, Q-sittningen först på listan 😀

Nya Studenter välkommna

Vi i styrelsen här på Q programmet (och alla andra också såklart) hälsar alla nyfikna blivande Reccar välkomna. Förberedelserna inför mottagningen är i fullgång och jag vet att det kommer att bli superkul för er alla blivande studerande 🙂 Vi på styrelsen ville dela med oss av några tips och saker att tänka på under mottagningsveckorna:

  1.  Ha så Q-l som det bara går ( 😀 )
  2. Ha på er Q-T-shirten, det är mycket lättare att känna igen varandra då och det blir lättare att komma i kontakt med era blivande kurskamrater.
  3. Gå på matte-proppen, styrelsen bjuder på frukost första gången och det kommer att hända mycket som man inte vill missa på propparna.
  4. Ta INTE med fryst mat till mikro-gasquen som kommer att anordnas för att visa hur en sittning går till (jätteroligt kommer det att bli).

Vi på Q försöker att hålla oss med aktiviteter lite titt som tätt ledda av våra idrottsansvariga. Till hösten planeras bland annat ett träningstillfälle där man får testa på bågskytte och möjligheterna till att spela paintboll med andra sektioner undersöks igen. Förra året blev båda dessa aktiviteter samt andra. Har man egna idéer så är det bara att ta kontakt med någon av idrottsansvariga med sin idé så undersöker de möjligheterna.

Nu skall dock solen njutas av tills vi träffas i person. Tills dess, trevlig sommar.

Q-webbmaster och Sektionen (inte läst inte godkänt)

Kontakta oss

Vi återkommer så snart som möjligt!

Start typing and press Enter to search