Här hittar du nyheter inom Q-sektionen

 De senaste inläggen


Dags för stormöte!

Nu sätter den demokratiska processen åter igång i Q. På onsdag 21/11 är det dags för stormöte. Förutom val av pizza så får vi som är med på mötet rösta och kandidera för olika poster i sektionen, till exempel majoriteten av styrelsens poster. De poster som kan sökas är  (1) Ordförande, (2) Bokhållare/kassör, (3) Arbetsmarknadsansvarig, (4) Klubbmästare, (5) Studierådsansvarig, (6) PR och (7) Sekreterare. Söker du någon av dessa poster är du med i utlottningen av en alldeles ny Q-rygga designad av nuvarande PR! Utöver dessa poster kan man söka olika poster inom Uppsala Teknolog och Naturvetarkår, UTN, samt vara med och rösta för beslut som sektionen ska ta i olika frågor.

Ditt medverkande i dessa frågor är viktigt då vi vill att alla studenter ska få sin röst hörd, och att fler får chansen att engagera sig i sektionen. Förena nytta med nöje (och pizza!) och kom på stormötet!

Vårt kära program fyller nu i höst 25 år, hurra! 

Det kommer vi såklart fira med pompa och ståt!
Firandet startar den 24/9 med en eventvecka som innehåller massor av roliga event, bland annat lunchföredrag, Q-torsdagspub, filmkväll, mm.
All information om eventveckan kommer att delas i det här fb-eventet:
https://www.facebook.com/events/235559407129633/?active_tab=about

Firandet avslutas med en glittrig kväll på Snerikes nation lördagen den 29/9 där både studenter, lärare och alumner är inbjudna. All information och anmälningslänk finns i det här fb-eventet:

https://www.facebook.com/events/406425346533290/

Eller så kan man anmäla sig direkt via: https://goo.gl/forms/qIVt528sGdpDIRDC3

Intervju inför valfläsk – Selma (Klubbmästare)


Nästa intervju berör posten klubbmästare och detta hade Selma att berätta om posten:

Namn: Selma Halilovic
Årskurs: Q3
Post: Klubbmästare

Selma berättar om posten:

Som klubbmästare planerar man olika event för sektionen. Bland annat en pubrunda per termin. Där det då för klubbmästaren är fritt fram att välja ett roligt tema för pubrundan. Man får även chansen att styra upp en otroligt rolig Q-sittning, denna sittning brukar vara i början av höstterminen. Q-sittningen är inte den enda sittningen under hösten som klubbmästarna styr upp. Även KWXFQ-gasquen sker då. Som man kan förstå från namnet, så planeras denna sittning med fyra andra sektioner. Vilket är väldigt kul, då man får en chans att träffa studenter från andra sektioner. Under vårterminen arrangerar klubbmästarna tillsammans med alumnansvarig en alumngasque. Där Q-studenterna får en chans att träffa examinerade Qare som nu jobbar/forskar.
Det är väldigt kul och givande att sitta i styrelsen. Genom att vara en del utav styrelsen så har man en möjlighet att påverka vad som skall hända under kommande terminer.
Som klubbmästare går man även på KM-råd. Där man träffar andra klubbmästare från alla sektioner och även UTN:s klubbmästare. På KM-råd diskuteras olika event, bland annat kräftskivan som sker under mottagningen.

Varför sökte du posten?

Anledningen till att jag sökte klubbmästarposten är för att jag tyckte att det verkade som en rolig post. Jag ville engagera mig inom styrelsen och då lockade klubbmästarposten allra mest.

Intervju inför Valfläsk – Gustav (Sekreterare)


Hej allihopa! Hoppas att ni blivit väl behandlade av Valborg alternativt lyckats hämta er något. 🙂
Nu börjar det närma sig Valfläsk. För att få ett hum om vilka olika poster som går att söka, samt vad de innebär, har vi låtit intervjua de nuvarande Q:are som sitter på posterna.

De poster som kommer finnas att söka:

– Webmaster
– Klubbmästare
– Idrottsansvarig
– Arbetsmarknads- och alumnansvarig

Först ut berättar Gustav om sekreterarposten:

Namn: Gustav Schultz

Årskurs: 5

Post: Sekreterare

Gustav berättar om posten:

Sektionens sekreterare för och ansvarar över mötesprotokoll på styrelsemöten samt stormöten. Detta är verkligen inte så tråkigt som det låter, har man lite struktur är detta otroligt enkelt! Sekreteraren ansvarar också för att en bokbytarfika anordnas i början utav varje period. Utöver detta så har sekreteraren mycket tid att hjälpa till övriga i styrelsen med diverse uppgifter, helt beroende på hur mycket man orkar och hinner med såklart! Med andra ord, man kan ha jättemycket ansvar eller nästan ingenting alls helt beroende på vad du vill!

Varför sökte du posten?

Ärligt så var detta en impulsgrej jag beslutade mig för ca 30 sekunder innan jag blev vald. Innan jag blev vald medverkade jag i den projektgrupp som planerade arbetsmarknadsdagen ihop med K tidigare i år (även detta var en impulsgrej). Att få jobba och lära känna folk ifrån andra årskurser (och program) var otroligt kul och lärorikt! Detta ville jag fortsätta med och att söka posten sekreterare kändes som en bra idé (vilket det också var). Sen gillar jag också struktur och ordning, vilket kändes som att en sekreterare borde ha!

Skulle du rekommendera andra studenter att söka till sekreterare?

Absolut! Detta är en otroligt bra inkörsport till att bli engagerad med andra Q-are, det ger också möjlighet till att få jobba ihop med andra studenter ifrån andra program då man är en ”flexibel resurs” som sekreterare. Så sök posten för fän, det är kul!

Dags att söka höstens kurser!

antagningsaret-uhr-stor


Nu är det dags att söka höstens kurser!

Den15/4 är det deadline att söka höstens kurser på antagning.se!

Lättast är såklart att använda sig av kurs-pdf:en.

Lycka till nu, så ses vi till hösten igen! Eller såklart redan ikväll på herrmiddagen!

Laserfortet med Q

23/4 åker Q-sektionen till den närbelägna huvudstaden för att inta Laserfortet över dagen. 12:00 åker bussen från Ångström och är på plugget åter efter kl 18.

Utlovade aktiviteter:
Boda Borg/fångarna på fortet 2h
Laserdome 1h

Facebook-event

Herrmiddag 2016

Den 9:e april är det dags för årets herrmiddag, som i vanlig ordning presenteras av DamQlubben. Det ryktas vara ett högtflygande evenemang som tar plats på Gotlands nation 18dk.
Peppa!

Herrmiddagen 2016

Tagga FULSITTNING

Fulsittning, med dina nära och kära Q-are. Vad kan möjligtvis vara bättre? ja det skulle väll vara den här filmen då men förutom det? INGET!
Så se till att ni är där när det gäller nu på lördag (21/2) ^^

Kontakta oss

Vi återkommer så snart som möjligt!

Start typing and press Enter to search