Här hittar du nyheter inom Q-sektionen

 De senaste inläggen


Bokbytarfika 7/11

Plats: Å2004
När: den 7/11, kl 12:00-13:00 

Nu är det dags igen! Ta med er gamla litteratur och nya läslistor så samlas vi i Å2004 för att byta böcker med varann. Det är dessutom ett perfekt tillfälle om du vill luncha med en blandad grupp Q:are, och för att KURSVÄRDERA.

Ta en paus från utarmande utnarmande och fika med oss på Q!

 

Bokbytarfika!

Plats: Å2004
När: den 30/8, kl 12:00-13:00 

Läsårets första bokbytarfika, redan första föreläsningsveckan!
Har du böcker du inte längre behöver? Ta med dem och sälj till folk som saknar. Få mer plats hemma, tjäna en hacka och hjälp de bättre behövande.

Inte skaffat alla böcker än? Perfekt tillfälle att göra det nu, för en billig peng och på ett mljövänligt sätt. Du kan dessutom fråga gamla Q:are om råd om du inte vet exakt vad du behöver. Ofta har föreläsare inkluderat läshänvisningar till tidigare upplagor, och det är sällan stora förändringar som sker från upplaga till upplaga.

Detta är självklart även ett utmärkt tillfälle att mingla runt med nya och gamla Q:are, samt få upp socker- och kaffenivåerna med fikat som såklart kommer finnas. (Attenda gärna eventet, så vi får ett hum om hur många vi ska ordna för!)

Intervju inför valfläsk – Stina (Idrottsansvarig)


Idag är det 4/5, vilket innebär valfläsk under lunchen i Å2003. May the fourth be with you!

Här är en intervju med nuvarande idrottsansvarig och detta ville Stina förmedla ang posten:

Namn: Stina Juhlin
Årskurs: Q4
Post: Idrottsansvarig

Stina berättar om posten:

Som idrottsansvarig får du möjlighet att anordna idrottsevenemang tillsammans med två andra idrottsansvariga. Du kan förverkliga alla roliga idéer du skulle vilja testa på och fixa till ett bra pris genom att fråga vår kassör om bidrag. Du får sitta i styrelsen, vilket är väldigt lärorikt och kul! Där får du vara med och bestämma över alla saker som kommer upp i styrelsen. Du blir även inbjuden till överlämningsmiddagen (där gamla och nya styrelsen äter middag på nation och sektionen betalar) och teambuilding med styrelsen.

Varför sökte du posten?

För att det är kul att få vara med i styrelsen! Posten som idrottsansvarig har passat mig perfekt, då jag hade många idrottsevenemang jag ville genomföra. T.ex. som laserfortet, äventyrsbad, survival hinderbanan och höghöjdsbanan. Innan jag blev idrottsansvarig var jag kassör, vilket gör att jag har bra koll på hur man söker bidrag, vilket inte krävs då det är kassörens uppgift.

Skulle du rekommendera andra studenter att söka till
idrottsansvarig?

Ja! Självklart, det är superkul! Det är en perfekt ingång i styrelsen för den som är intresserad av att skapa idrottsevenemang. Där det är helt upp till dig själv att bestämma hur mycket tid du vill lägga ner. Dock finns det några bestämmelser som att anordna och informera om idrottsevent och ansvara för Q-sektionens representation i sektionskampen, Ångströmsmästerskapen och forsränning.

Intervju inför valfläsk – Joel (Webmaster)


Nästa intervju inför valfläsket imorgon är med Joel som innehar posten, webmaster:

Namn: Joel Johansson Byberg
Årskurs: Q3
Post: Webmaster

Joel berättar om posten:

Sektionens webmaster har hand om hemsidan materialvetenskap.se och ser till att innehållet är uppdaterat med relevant innehåll. Som webmaster finns det oändliga möjligheter att göra schyssta förändringar för att utveckla Q-sektionens internetprofil.

För mig har ytterligare ett år i styrelsen, denna gång som webmaster, varit väldigt givande. Det har gett mig färdigheter i att jobba i ett större projekt under en längre tid samt gett mig en djupare insikt i mina styrkor och svagheter. Att sitta i styrelsen är en fantastisk chans för alla blivande ingenjörer att få utvecklas tillsammans och ha väldigt kul i ett forum där alla kan lika mycket. Det är faktiskt en svinkul erfarenhet plus att du skaffar dig roliga vänner från andra årskurser!

Varför sökte du posten?

Jag sökte posten för att jag ville fortsätta att jobba på sektionens profilering efter min tid som PR samtidigt som jag ville vara kvar i styrelsen och jobba för en fantastisk sektion!

Skulle du rekommendera andra studenter att söka till webmaster?

Det skulle jag verkligen göra! En utmärkt post med lagom mycket att göra, helt beroende på ambition. För den som brinner för webben finns det verkligen inte några begränsningar för vad en kan tänkas göra.

Alumngasquen är tillbaka!


Alumngasquen är ett tillfälle för studenter att träffa alumner (tidigare Q-studenter som numera är utexaminerade och har annat för sig) för att inspireras och ha en väldigt trevlig stund tillsammans. Detta har tidigare varit ett väldigt uppskattat evenemang från bägge parter och middagen med kombinerat släpp kommer med all sannolikhet bli lika bra som innan, om inte bättre detta år!

Biljetter går att köpa via länken nedan. Detta kan du göra tom 5:e maj. Missa inte denna favorit i repris!


Alumngasque 2016

Intervju inför valfläsk – Selma (Klubbmästare)


Nästa intervju berör posten klubbmästare och detta hade Selma att berätta om posten:

Namn: Selma Halilovic
Årskurs: Q3
Post: Klubbmästare

Selma berättar om posten:

Som klubbmästare planerar man olika event för sektionen. Bland annat en pubrunda per termin. Där det då för klubbmästaren är fritt fram att välja ett roligt tema för pubrundan. Man får även chansen att styra upp en otroligt rolig Q-sittning, denna sittning brukar vara i början av höstterminen. Q-sittningen är inte den enda sittningen under hösten som klubbmästarna styr upp. Även KWXFQ-gasquen sker då. Som man kan förstå från namnet, så planeras denna sittning med fyra andra sektioner. Vilket är väldigt kul, då man får en chans att träffa studenter från andra sektioner. Under vårterminen arrangerar klubbmästarna tillsammans med alumnansvarig en alumngasque. Där Q-studenterna får en chans att träffa examinerade Qare som nu jobbar/forskar.
Det är väldigt kul och givande att sitta i styrelsen. Genom att vara en del utav styrelsen så har man en möjlighet att påverka vad som skall hända under kommande terminer.
Som klubbmästare går man även på KM-råd. Där man träffar andra klubbmästare från alla sektioner och även UTN:s klubbmästare. På KM-råd diskuteras olika event, bland annat kräftskivan som sker under mottagningen.

Varför sökte du posten?

Anledningen till att jag sökte klubbmästarposten är för att jag tyckte att det verkade som en rolig post. Jag ville engagera mig inom styrelsen och då lockade klubbmästarposten allra mest.

Kontakta oss

Vi återkommer så snart som möjligt!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search