Intervju inför Valfläsk – Gustav (Sekreterare)


Hej allihopa! Hoppas att ni blivit väl behandlade av Valborg alternativt lyckats hämta er något. 🙂
Nu börjar det närma sig Valfläsk. För att få ett hum om vilka olika poster som går att söka, samt vad de innebär, har vi låtit intervjua de nuvarande Q:are som sitter på posterna.

De poster som kommer finnas att söka:

– Webmaster
– Klubbmästare
– Idrottsansvarig
– Arbetsmarknads- och alumnansvarig

Först ut berättar Gustav om sekreterarposten:

Namn: Gustav Schultz

Årskurs: 5

Post: Sekreterare

Gustav berättar om posten:

Sektionens sekreterare för och ansvarar över mötesprotokoll på styrelsemöten samt stormöten. Detta är verkligen inte så tråkigt som det låter, har man lite struktur är detta otroligt enkelt! Sekreteraren ansvarar också för att en bokbytarfika anordnas i början utav varje period. Utöver detta så har sekreteraren mycket tid att hjälpa till övriga i styrelsen med diverse uppgifter, helt beroende på hur mycket man orkar och hinner med såklart! Med andra ord, man kan ha jättemycket ansvar eller nästan ingenting alls helt beroende på vad du vill!

Varför sökte du posten?

Ärligt så var detta en impulsgrej jag beslutade mig för ca 30 sekunder innan jag blev vald. Innan jag blev vald medverkade jag i den projektgrupp som planerade arbetsmarknadsdagen ihop med K tidigare i år (även detta var en impulsgrej). Att få jobba och lära känna folk ifrån andra årskurser (och program) var otroligt kul och lärorikt! Detta ville jag fortsätta med och att söka posten sekreterare kändes som en bra idé (vilket det också var). Sen gillar jag också struktur och ordning, vilket kändes som att en sekreterare borde ha!

Skulle du rekommendera andra studenter att söka till sekreterare?

Absolut! Detta är en otroligt bra inkörsport till att bli engagerad med andra Q-are, det ger också möjlighet till att få jobba ihop med andra studenter ifrån andra program då man är en ”flexibel resurs” som sekreterare. Så sök posten för fän, det är kul!

Kontakta oss

Vi återkommer så snart som möjligt!

Start typing and press Enter to search