Samarbeta med oss på Q-sektionen!

Kompetens


Styrkan hos programmets studenter ligger i den breda teoretiska och öppna basen som utbildningen ger. En ingenjör från programmet kommer att efter fem år ha fått en bred, öppen och hållbar bas med kunskap att stå på inför det framtida yrkeslivet. Förmågan att dessutom snabbt kunna ta till sig nya metoder och tekniker är någonting som gör Uppsalas Materialvetenskaps-ingenjörer till något extra!

Vi på programmet är stolta över utbudet av kurser från alla områden av fysik och kemi-spektrat som ingår i utbildningen. Programmets obligatoriska moment innefattar dessutom kurser inom programmering, verkstadsteknik, och en bred bas inom matematik. Utöver detta väljer många att bredda sig inom t.ex. 3D CAD, projektledning och ekonomi.

Merparten av kurserna bedrivs dessutom i projektform vilket gör att ingenjörerna har god vana av att arbeta inom projekt, projektmetodik samt projektledning. Studenterna får på så sätt en uppfattning av olika svårigheter och komplikationer med problemlösning, projektledning samt gruppdynamik. Stor vikt läggs också på att kunna presentera arbeten i såväl skriftlig som muntlig form på ett professionellt sätt.

Företagsevent


Detta koncept är ett samlingsbegrepp som vi använder för att ge studenterna en möjlighet till att känna av arbetsmarknaden under studietiden. Här innefattas lunchföredrag, kvällsevent och studiebesök under en gemensam benämning. Ofta görs dessa i samarbete med Civilingenjörsprogrammet i Kemiteknik för att ge ett bredare kontaktnät för studenterna och företag.

Vi har tidigare anordnat:

 • Lunchföredrag
  Det bjuds på lunch samtidigt som representanter från företag gör en rolig och inspirerande presentation av företaget, sitt arbete och möjligheter till exjobb samt anställning efter examen.
 • Studiebesök
  Besök hos företag på deras arbetsplats där det finns en större möjlighet att visa på den vardag som finns hos företaget samt en större möjlighet att träffa och prata med representanter.
 • Kvällsevent
  Oftast ganska lika lunchföredragen fast med en extra twist. Vi har till exempel anordnat pubkvällar där stämningen har varit mycket avslappnad och trevlig, med tillfälle för mingel mellan studenter och företagsrepresentanter.
 • Casekvällar
  Några företag har hållit i utbildningar inom caselösning och övningar för att hjälpa till att förbättra studenternas förmåga att inför problemlösning i yrkeslivet, till exempel i samband med arbetsintervjuer.
 • Företagsmiddag
  En middag som annordnas en gång per år där kvällen inleds med att företagen får presentera sig. Därefter tar man plats vid bord om ca 8 – 10 personer där man blandar studenter, alumner, och företagsrepresentanter. Middagen är traditionellt sett en 3 rättersmiddag på någon av Uppsalas 13 studentnationer med professionell bemanning.

Annonsering


Är ni intresserade av att sprida information till sektionens studenter, som exempelvis annonsering för en platsannons eller ett program ni behöver sökande till? Då är vårt annonspaket det ni söker efter! Detta paket garanterar bra spridning av informationen genom sektionens tre primära informationskanaler: Facebook, nyhetsbrev och hemsida. På sektionens två officiella Facebook-sidor, och eventuella klassidor, postas ett inlägg med text och eventuell länk. Samma information postas även på sektionens hemsida och i en upplaga av vårt nyhetsbrev.
Utöver detta annonspaket går det även att köpa till en annonsplats på hemsidan för större evenemang. Denna annonsplats är i form av antingen en horisontell eller vertikal banner på hemsidan som kan länkas till valfri hemsida eller dokument.

En egen idé?

Ovanstående koncept är de vanligaste och det som de flesta företag är intresserade av.
Vi är dock alltid öppna för nya idéer, eftersom en kreativoch bra idé säljer sig själv
och brukar vara mycket uppskattad. Kom ihåg att inte förkasta en idé hur knasig den än kan vara, fråga oss först!

Kontakt


  Kontakta motsvarande person genom att klicka på breven, det går även lika bra att skicka genom nedanstående formulär

  Kontakta Näringslivsansvarig

  Kontakta oss

  Vi återkommer så snart som möjligt!

  Not readable? Change text. captcha txt

  Start typing and press Enter to search